Lebet


ETIAS pikeun Warga Inggris

Dina akhir taun 2021, warga Inggris kedah kéngingkeun pengecualian visa ETIAS pikeun asup ka nagara-nagara di Zona Schengen Uni Éropa. Kieu anu peryogi kauninga wisatawan pikeun paham kana sarat anyar ieu sareng kéngingkeun dokumén perjalanan anu diperyogikeun sateuacan aranjeunna angkat ti bumi.

Warga Inggris layak pikeun ETIAS

Naon anu ETIAS Visa Waiver?

Sistem Émbaran sareng Otorisasi Travel Éropa (ETIAS) ditujukeun pikeun nguatkeun wates Uni Éropa sareng ngajaga warga sareng palancong aman di ditu. Éta sanés visa tapi program waiver visa. Nanging, éta sering disebut salaku "visa ETIAS" dina paguneman umum.

Pengecualian visa ETIAS pikeun Éropa sami sareng sistem wai wai visa anu tos aya di Amérika Serikat. Éta ngamungkinkeun pamaréntah pikeun nyatujuan sareng ngalacak wisatawan pikeun kaperluan rooting résiko kaamanan sareng ngalacak palancong pikeun nyegah térorisme sareng ningkatkeun tingkat kaamanan.

Sakali dicandak, ETIAS pikeun warga ti Inggris bakal ngantep perjalanan dugi 90 dinten dina wates EU. Wisatawan henteu kedah kéngingkeun persetujuan misah pikeun ngarambat diantara nagara-nagara anu ngawangun Zona Schengen. Visa ETIAS bakal valid dugi ka tilu taun atanapi dugi ka béakna paspor ayeuna.

Pengecualian visa ETIAS pikeun Éropa saé pikeun wisatawan anu ngalirkeun Éropa salaku bagian tina perjalanan anu sanés, anu ngadatangan salaku turis, sareng anu damel di ditu. Sadaya palancong anu sanésna peryogi tipeu otorisasi perjalanan anu béda sateuacan aranjeunna tiasa lebet ka Zona Schengen.

Daptar kanggo ETIAS

Wisatawan anu peryogi ETIAS kanggo warga ti Inggris tiasa sumping ka dieu pikeun ngalamar. Aranjeunna peryogi:

  • Paspor Inggris anu sah
  • Alamat email
  • Kartu kiridit

Aplikasi nyuhungkeun rupa-rupa inpormasi, kalebet:

  • Alamat pelamar, tanggal lahir, sareng nagara tempat cicing
  • Inpormasi paspor
  • Inpormasi kaamanan. Bagéan ieu kalebet patarosan ngeunaan ayana palancong di daérah anu parantos aya karusuhan, riwayat ditéwak sareng disabit, sareng seueur deui.
  • Inpormasi ngeunaan perjalanan sateuacana
  • Inpormasi kasehatan

Sakali pangunjung parantos ngalebetkeun inpormasi sareng mayar biaya aplikasi, data na bakal diparios dina sajumlah basis data skrining. Éta ogé bakal dievaluasi dumasar kana wai wai visa ETIAS pikeun standar Éropa sareng daptar panjagaan UÉ.

Kaseueuran aplikasi bakal disatujuan dina sababaraha menit, sanaos sababaraha aplikasi tiasa langkung lami. Saatos diolah, pelamar bakal nampi email anu ngabéjaan aranjeunna ngeunaan status waiver visa na. Upami visa ETIAS na parantos disahkeun, aranjeunna bakal nampi otorisasina perjalanan. Aranjeunna kedah nyetak ieu pikeun nunjukkeun pajabat saatos sumping di Éropa, sanaos pejabat imigrasi kedah tiasa milarian aranjeunna sacara éléktronik.

Wisata ka Éropa tiasa pikaresepeun sareng pikaresepeun. Pikeun ngajaga pelancong sareng warga nagara tetep aman, anu datang ti Inggris moal lami deui kedah kéngingkeun pengecualian visa ETIAS kanggo lebet UE. Sakali aranjeunna ngagaduhan ieu, aranjeunna kedah tiasa ngajantenkeun impian perjalananna janten kanyataan.

Tuturkeun Kami

gambaran