Lebet


Iinditan ka Daérah Schengen Dina Sababaraha Taun Salajengna

Nagara-nagara di daérah UÉ / Schengen nampi seueur pangunjung unggal taun, sabab éta nagara-nagara ieu damel jam-jaman supados langkung gampang sareng aman pikeun para palancong sareng aparat. Anyar-anyar ieu, Uni Éropa ngahijikeun peraturan anyar, pakakas téknologi sareng skéma pikeun nampung paningkatan jumlah pengunjung.

Dina sababaraha taun ti ayeuna, bakal aya sababaraha parobihan dina cara jalma indit ka Éropa. Wisatawan kedah nyayogikeun dirina nganggo inpormasi ieu sareng kedah siap-siap. Pariksa sababaraha parobihan anu sigana bakal pangaruh dina waktos anu caket di handap;

Unggal Anggota Nagara di Unggal Nagara Katilu Pikeun kéngingkeun Pusat Aplikasi

Wisatawan henteu kedah angkat ka nagara sanés sateuacan aranjeunna tiasa ngajukeun visa Schengen. Déwan Uni Éropa nempatkeun kode perbatasan Scéngen anu Dirobih dina Juni 2018 anu bakal mastikeun yén sering ngumbara ka daérah Schengen nampi prosedur anu langkung jelas sareng gancang. Kode perbatasan anu diperbarui ieu ogé bakal ngajantenkeun langkung gampang pikeun pelamar ngalarapkeun tanpa angkat ka nagara sanés. Ti mimiti 2020, ieu bakal dilarapkeun ka unggal anggota Schengen;

Unggal anggota Schengen tiasa diwakilan ku nagara anggota anu kompeten sanés pikeun nalungtik sareng mutuskeun unggal aplikasi anu ditampi ti wisatawan.

Ningkatkeun biaya visa Schengen

Kusabab parobahan kode Schengen Visa, ti Januari 2020, wisatawan anu milarian Visa Schengen kedah mayar biaya anu langkung luhur. Bakal aya paningkatan 33.3% tina 60 euro dugi ka 80 euro, sareng ieu janten bakal aya alat anu cekap pikeun menangani tantangan hijrah haram. Nagara anggota Schengen anu munggaran anu sasuai sareng kode visa anu diperbarui ieu nyaéta Swiss. Sadaya kadutaan Swiss sareng otoritas wawakil bakal ti 2 Pébruari 2020 ngecas 80 euro tibatan 60 euro. Nagara-nagara sanés di zona Schengen ogé bakal ningkatkeun biaya visa sakitar waktos éta ogé.

Wisatawan moal lami deui tiasa nyungkeun Aplikasi Visa sateuacanna dugi ka genep bulan

Dugi ka ayeuna, palancong ngan ukur tiasa ngadaptar visa tilu bulan sateuacan tanggal perjalanan. Tapi ku kode visa anu diénggalan, aranjeunna ayeuna tiasa mayar aplikasi visa na genep bulan sateuacan tanggal perjalananana sanaos palancong tetep henteu tiasa ngajukeun aplikasi visa na langkung ti tilu bulan kecuali dina kasus anu dibutuhkeun dina urgency.

Parangko Paspor moal dianggo deui

Wisatawan non-EU anu lebet ka nagara-nagara anggota Schengen moal gaduh deui paspor na saatos 2022. Entry / Exit System (EES) anu anyar bakal ngaganti kabutuhan parangko paspor kumargi sadaya data lebet sareng kaluar parantos disimpen dina sistem.

ETIAS Visa

Ti Januari 2021, palancong kedah ngadaptar ETIAS Visa sareng kéngingkeun panyatujuan sateuacan aranjeunna tiasa angkat ka UE. ETIAS Visa mangrupikeun skéma munggaran anu musafir diperyogikeun pikeun ngajukeun otorisasina sateuacan indit. ETIAS singkatan tina Émbaran Perjalanan Éropa sareng Sistem Otorisasi. Daptar kanggo ETIAS sakitar 15 menit, sareng konpirmasi persetujuan bakal dikirim kana surat palancong anu aranjeunna kedah nyetak sareng tender nalika lebet port Schengen.

Téhnologi Kontrol Border canggih

Aya téknologi cek perbatasan énggal yén Badan Perbatasan Border sareng Basisir Éropa nyobian di Otoritas Bandara Lisbon supados langkung gampang pikeun palancong ngalangkungan wates. Ieu ngaleungitkeun repot ngantosan ngantri ngantunkeun paspor ka penjaga perbatasan. Pemindaian tanpa sidik sidik sareng pangenal wajah ngamungkinkeun pikeun ngalangkungan wates. Téknologi ieu bakal ngajantenkeun langkung gampil sareng aman pikeun palancong. Téknologi anu sanés, iBorderCtrl, program intél jieunan, ayeuna nuju jalan, sareng éta bakal énggal ngamimitian damel sareng penjaga perbatasan pikeun ngadeteksi idéntitas saha waé anu ngalangkungan cek perbatasan.

Kumaha rasana pikeun Warga Inggris ngasupkeun Area Schengen?

Iinditan ka Uni Éropa siap janten langkung gampang pikeun seueur jalmi, tapi henteu sami pikeun warga nagara Inggris. Karajaan Inggris kaluar ti Uni Éropa sareng wargana bakal, moal deui kéngingkeun kaistiméwaan ngumbara tanpa visa di Éropa. Ti Januari 2021, warga Inggris kedah ngalamar Visa ETIAS. Pasporna ogé kedah valid dugi ka tilu bulan saatos rencanana cicing, sareng éta henteu kedah langkung lami ti sapuluh taun. Aranjeunna ogé moal diidinan ngalangkungan gerbang anu ditunjuk pikeun warga negara UÉ.


gambaran