Lebet


Ngaronjat Kaamanan pikeun Perjalanan Éropa Datang sareng ETIAS

Kalayan paningkatan serangan teroris di Éropa sababaraha taun ka pengker, sababaraha wisatawan parantos ragu-ragu ngadatangan daérah anu saé ieu di dunya. Éropa ngaréspon masalah ieu ku ngaluncurkeun Émbaran Perjalanan sareng Sistem Otorisasi Éropa (ETIAS) dugi ka 2021. Sistem ieu nyayogikeun saringan tambahan pikeun ngabantosan yén jalma bahaya henteu asup ka daratan Éropa.

Kieu anu peryogi dipikanyaho wisatawan sateuacan aranjeunna angkat ka bumi.

Kumaha ETIAS Bakal Ngajaga Wisata Langkung Aman

ETIAS mangrupikeun sistem pengabaian visa pikeun jalma anu ayeuna asalna ti nagara-nagara anu henteu meryogikeun ijin kanggo angkat ka Kawasan Schengen Éropa. Éta sanés visa, tapi éta ngamungkinkeun pamaréntah Éropa ngajalankeun inpormasi wisatawan ngalangkungan sababaraha basis data sateuacan ngantepkeun aranjeunna lebet ka daérah éta.

Basis data layar pikeun bahaya dina sababaraha tingkatan.

  • Éta milari kagiatan téroris, afiliasi sareng organisasi téroris, atanapi afiliasi sareng jalma sanés anu ngagaduhan salah sahiji di luhur.
  • Éta ningali kagiatan kriminal sateuacanna, kalebet kapercayaan pikeun tindakan telenges, pelanggaran anu aya hubunganana sareng narkoba, sareng kekerasan rumah tangga.
  • Éta milarian afiliasi sareng grup anu dipikanyaho ngagaduhan pandangan ekstremis sareng / atanapi anu ngancam kekerasan sateuacanna.
  • Éta layar pikeun paparan kamungkinan panyakit nular anu bahaya, naha éta aya di nagara bumi hiji jalma atanapi di lokasi perjalanan anu sanés.
  • Éta nyeken bendera beureum sanés anu panginten tiasa diangkat ngeunaan pengumbara sateuacanna.

Sistem ieu bakal nolak asup ka Éropa pikeun saha waé anu dianggap bahaya. Sababaraha palancong anu henteu kéngingkeun pengecualian visa tiasa tiasa ngalamar deui sareng nampi salah sahiji atanapi banding ka konsulat atanapi kadutaan pikeun pamariksaan pribadi.

Kumaha Cara Nganggo Sistem ETIAS

Sistem pengecualian visa ETIAS didesain janten gampang dianggo. Nyatana, pajabat ngarepkeun yén éta saderhana pisan yén éta moal ngahalangan palancong naon waé pikeun perjalanan anu diperyogikeun atanapi dipikahoyong ka Éropa.

Aplikasi na sayogi online di dieu. Wisatawan ngan ukur peryogi:

  • Pasporna ayeuna, sahanteuna sahanteuna 6 bulan validitas deui.
  • Hiji kartu kiridit.
  • Alamat email.

Teras aranjeunna tiasa nuturkeun paréntah sareng ngeusian formulir. Sakali aranjeunna parantos mayar biaya aplikasi pengabaian visa ETIAS sareng ngalebetkeun aplikasi éta nyalira, aranjeunna kedah nonton emailna sabab bakal dibéjaan ngeunaan pembaruan pikeun status waiver visa na di ditu.

Sakali pengecualian visa ETIAS pikeun Éropa parantos dipasihkeun, aranjeunna henteu kedah ngalakukeun nanaon kecuali nyandak paspor anu sami sareng aranjeunna nalika aranjeunna ngumbara. Pejabat bakal tiasa nyeken, ningali persetujuan waiver visa, sareng ngantepkeun aranjeunna ka Éropa.

Kusabab pengecualian visa ETIAS saé dugi ka 3 taun atanapi dugi paspor ayeuna kadaluarsa (anu mana anu pangpayunna), palancong henteu kedah ngalamar unggal waktos. Aranjeunna mung kedah lebet Éropah ngalangkungan kota gateway anu sami dina unggal perjalanan.

Wisatawan tiasa ngaraos langkung aman tibatan sakali sistem étisi visa ETIAS dilaksanakeun. Ngaraos aman ngajantenkeun perjalanan langkung pikaresepeun!


gambaran