Lebet


Kumaha ETIAS Karya Sareng Paspor

Ku 2021, Éropa ngarencanakeun ngagaduhan Émbaran Wisatawan sareng Sistem Otorisasi Éropa na (ETIAS) na tiasa dijalankeun. Sistem ieu meryogikeun palancong pikeun ngadaptar sareng kéngingkeun pengecualian visa sateuacan aranjeunna tiasa angkat ka Zona Schengen daratan Éropa. Éta bakal ngajantenkeun palancong langkung aman ku ngalarang perjalanan ku jalma anu bahaya atanapi anu tiasa kakeunaan panyakit bahaya.

Salah sahiji hal anu paling saé ngeunaan sistem ETIAS anu énggal nyaéta sacara éléktronik.

Tautan ETIAS Otomatis ka Paspor Wisatawan

Wisatawan kedah pasporna pikeun ngajukeun ETIAS. Aranjeunna henteu ngan ukur kedah ngalebetkeun inpormasi persis sakumaha anu katingali dina pasporna, tapi aranjeunna kedah nganggo nomer pasporna. Angka ieu ayeuna kaiket kana microchips anu dilebetkeun kana paspor. Nyeken ieu sacara otomatis masihan kantor Imigrasi nomer paspor wisatawan sareng data sanés.

Sakali pengecualian visa ETIAS parantos dipasihkeun, éta ogé bakal kaiket kana nomer paspor sareng bakal sayogi kanggo pejabat Éropa ningali pas aranjeunna nyeken paspor.

Hal ieu ngajantenkeun perjalanan langkung gampil tibatan anu parantos kaliwat! Wisatawan biasana kedah nyandak dokuméntasi perjalananna sareng aranjeunna, dicitak tina internét atanapi bahkan dikaluarkeun langsung ti konsulat atanapi kedutaan. Malah nalika visa diperyogikeun, anu ngumbara kedah ngirimkeun paspor fisikna jauh, ngantosan visa na dicap dijerona, teras nyandak paspor sareng aranjeunna nalika aranjeunna ngumbara.

Ayeuna, kaseueuran dokumen éta parantos dileungitkeun! Ayeuna, palancong ngan ukur kedah ngadaptar pengecualian visa ETIAS ka Éropa, ngantosan diijinkeun, sareng nyeken pasporna saatos sumping di Éropa. Persetujuan pengecualian visa bakal otomatis muncul sareng aranjeunna bakal diidinan lebet ka Zona Schengen. Éta sacara harfiah gampang éta!

Perjalanan Gampang nganggo ETIAS Visa Waiver

Pengecualian visa ETIAS ngajantenkeun perjalanan gampang ku cara anu sanés, ogé. Ieu ngan sababaraha diantarana:

  • Sakabéh prosés aplikasi, pamayaran, sareng persetujuan lumangsung online.
  • Daptar kanggo waiver visa ETIAS ngan ukur butuh jalma réa 10-15 menit.
  • Kaseueuran wisatawan nampi persetujuan pengecualian visa instan. Sadayana kedah nguping deui dina 2 minggu.
  • Pengecualian visa ETIAS saé dugi ka tilu taun atanapi dugi paspor perjalanan ayeuna kadaluarsa, anu mana anu pangpayunna.
  • ETIAS ngamungkinkeun ngumbara dugi ka 90 dinten berturut dina hiji waktos. Ieu kedah seueur waktos pikeun ngalaksanakeun bisnis atanapi janten turis.
  • Sakali di Éropa, palancong tiasa ngalih di antara nagara-nagara di Zona Schengen tanpa kedah idin salajengna tina naon waé.
  • Wisatawan salawasna tiasa ngalangkungan kota anu sami, matak ngamudahkeun pikeun terang bandara, jst.

Pengecualian visa ETIAS ngajantenkeun perjalanan ka Éropa gampang sareng aman tibatan kantos. Wisatawan ngan ukur kedah ngadaptar sareng kéngingkeun idin perjalanan ETIAS. Éta pengecualian visa aya hubunganana sareng pasporna janten aranjeunna henteu kedah nyandak anu sanésna.


gambaran